27/05/2024 27/05/2024 Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την επίσημη λειτουργία της, πραγματοποίησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων, το απόγευμα του Σαββάτου 25ης Μαΐου 2024, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με αναφορά στον ιδρυτή της, Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος και...
27 Μαΐου, 2024 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 14:31

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στην εκδήλωση για τα 25 έτη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στην εκδήλωση για τα 25 έτη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την επίσημη λειτουργία της, πραγματοποίησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων, το απόγευμα του Σαββάτου 25ης Μαΐου 2024, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Καρδίτσα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με αναφορά στον ιδρυτή της, Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος και νυν Βρεσθενης κ. Θεόκλητο

Και με την παρουσία πολλών εκ των πρώτων αποφοίτων και πτυχιούχων της Σχολής, γονέων, φίλων και συγγενών των σπουδαστων και πλήθος κόσμου. Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ύμνους της περιόδου του Πεντηκοσταρίου που απέδωσαν εναλλάξ στην ελληνική και τη σλαβωνική γλώσσα, οι χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Θ.Φ. υπο τη διεύθυνση του κ. Ηλία Καπέλα και χορωδια σπουδαστών Βυζαντινής Μουσικής από τη Βουλγαρία υπο τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, κλείνοντας την πολύ όμορφη εκδήλωση, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του “διότι η αποψινή επετειακή εκδήλωση έφερε στην επιφάνεια μορφές ιερές που καθόρισαν την εκκλησιαστική ιστορία αυτής της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την πορεία της Σχολής”.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ευγενώς προσκεκλημένοι ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου και ο Ταμίας κ. Ευθύμιος Σπύρου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απένειμε σε όλους ένα όμορφο αναμνηστικό και ακολούθησε δεξίωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων