26/10/2023 26/10/2023 Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει σήμερα διπλά. Αφενός τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο, αφετέρου τα 111 χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε από την τουρκική σκλαβιά 482 χρόνων.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Το πρωί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων όλη αυτή την...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 10:14

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και τα 111 χρόνια ελευθερίας της (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και τα 111 χρόνια ελευθερίας της (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει σήμερα διπλά. Αφενός τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο, αφετέρου τα 111 χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε από την τουρκική σκλαβιά 482 χρόνων. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Το πρωί στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων όλη αυτή την εβδομάδα στη συμπροτεύουσα, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες: Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, καθώς και πλειάδα ιερέων και διακόνων από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλες Μητροπόλεις.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε στον Ιερό Ναό ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος προσκύνησε τη λάρνακα του Αγίου και εν συνεχεία παρέστη συμπροσευχόμενος στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Εκατοντάδες πιστοί από νωρίς το πρωί συρρέουν για να προσκυνήσουν τον Άγιο που εδώ και αιώνες προστατεύσει όχι μόνο την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τα Βαλκάνια. Τη φετινή πανήγυρη λαμπρύνει με τη παρουσία και ευλογία της η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κορωνιωτίσσης, την οποία κόμισε εκ της Ιεράς Μονής Κορώνης Αγράφων πριν λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Στις 11:00 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία για τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς καιοι τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές.

Διαβάστε επίσης: 

Μεγαλειώδης λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου και της Εικόνας της Παναγίας Κορωνιώτισσας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Αγρυπνία Αγίου Δημητρίου: Κατάμεστος ο ναός του πολιούχου της Θεσσαλονίκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων