17/08/2021 17/08/2021 Με μια λιτή και σεμνή τελετή, την Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, η τοπική μας Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου βίωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Γράφει ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυραλέων   Πρόκειται για την φιλοτέχνηση, καθιέρωση και τοποθέτηση σε δύο παλαιά πλήρως συντηρημένα και σε δύο νεότευκτα μαρμάρινα προσκυνητάρια των...
17 Αυγούστου, 2021 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:36

Aγιογράφηση και εξωραϊσμός της Ευαγγελίστριας Πηγαδίων Καρπάθου

Διαδώστε:
Aγιογράφηση και εξωραϊσμός της Ευαγγελίστριας Πηγαδίων Καρπάθου

Με μια λιτή και σεμνή τελετή, την Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, η τοπική μας Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου βίωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυραλέων  

Πρόκειται για την φιλοτέχνηση, καθιέρωση και τοποθέτηση σε δύο παλαιά πλήρως συντηρημένα και σε δύο νεότευκτα μαρμάρινα προσκυνητάρια των Ιερών Εικόνων: 1)Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 2)της Παναγίας του Ακαθίστου Ύμνου, 3)του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων και 4)των εν Δωδεκανήσῳ Αγίων, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν από τον κ. Γεώργιο Στούπκα, Αγιογράφο και απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Αρχιμ. Καλλίνικο Μαυρολέοντα, τον Προϊστάμενο του Ναού και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Μαναρουλά και τον Οικονόμο π.Ιωάννη Νεραντζούλη, Εφημέριο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καρπάθου. Στη συνέχεια ανέγνωσε ειδικές ευχές της καθιερώσεως των Ιερών Εικόνων, τις καθαγίασε με άγιο Μύρο, αναφέρθηκε στο ιστορικό της σχετικής τελετής και ευχαρίστησε τόσο τον Αγιογράφο κ.Γεώργιο Στούπκα και τους ευσεβείς δωρητές, στους οποίους προσέφερε αναμνηστικό δώρο ως ενθύμιο της σημερινής τελετής.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Μαναρουλά, για την όλη φροντίδα και την επιμέλεια τόσο της ολοκληρώσεως της πλήρους αγιογραφήσεως, καλλωπισμού και εξωραϊσμού του Ναού, όσο και του συγκεκριμένου έργου, της αγιογραφήσεως των νέων εικόνων, την ανακαίνιση και τον καθαρισμό των δύο παλαιών και την κατασκευή των δύο νέων εξαιρετικής τέχνης μαρμαρόγλυπτων προσκυνηταρίων και του επέδωσε, ως ένδειξη ευαρεσκείας της Ιεράς Μητροπόλεως επιστήθιο σταυρό, ακριβές αντίγραφο ομοίου εκ της Ιεράς Αγιορετικής Μονής των Ιβήρων.

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να προσκυνούν με ευλάβεια τα εικονίσματα να εναποθέτουν εκεί τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, και να αντλούν δύναμη και ενίσχυση για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τον πνευματικό τους αγώνα.

Φωτογραφίες: Αναστασία Χαλκιά

Πηγή: karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων