11/10/2020 11/10/2020 Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στα πλαίσια του 76ου εορτασμού της Επανάστασης Καρπάθου σειρά είχε το Απέρι να τιμήσει τα Ελευθέρια του νησιού. Από νωρίς η ιστορική πρωτεύουσα της Καρπάθου είχε ντυθεί με τα γιορτινά της, με τις επίσημες αρχές να έχουν πάρει τη θέση τους στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού. Μετά την πρωινή λειτουργία...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 16:29

Το Απέρι γιόρτασε την Απελευθέρωση της Καρπάθου

Διαδώστε:
Το Απέρι γιόρτασε την Απελευθέρωση της Καρπάθου

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στα πλαίσια του 76ου εορτασμού της Επανάστασης Καρπάθου σειρά είχε το Απέρι να τιμήσει τα Ελευθέρια του νησιού.

Από νωρίς η ιστορική πρωτεύουσα της Καρπάθου είχε ντυθεί με τα γιορτινά της, με τις επίσημες αρχές να έχουν πάρει τη θέση τους στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού. Μετά την πρωινή λειτουργία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός από την εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Βδοκάκη.

Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ήρωα πιλότου αντισμήναρχου Παναγιώτη Ορφανίδη. Η κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, η πρόεδρος του συλλόγου Ομόνοια κα Σοφία Οικονομίδου, ο πρόεδρος της κοινότητας Απερίου κος Γιώργος Παπάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Βωλάδος κος Γιάννης Λυτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Μενετών κ. Μανώλης Μαγριπλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Βασίλειος Νοταράς, η πρόεδρος της κοινότητας Πυλών κα Ευγενία Καμαράτου, της Αρκάσας κ. Μηνάς Χουβαρδάς. Επίσης ο διοκητής Αεροπορικού Αποσπάσματος Καρπάθου , ο Διοικητής ΔΑΝ Καρπάθου, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, η Λυκειάρχης κα Βασιλεία Γεργατσούλη καθώς και πλήθος κόσμου.

Επίσης ακούστηκαν ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Απερίου και σε συγκινητικά φορτισμένο κλίμα έγινε το προσκλητήριο των νεκρών.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων