04/03/2024 04/03/2024 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου (πρώην Πτωχοκομείου) συλλειτούργησε χθες, 3 Μαρτίου 2024, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος μετά του άγοντος την ονομαστική του εορτή, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν λόγω Γραφείου. Την ώρα του Κοινωνικού ο...
04 Μαρτίου, 2024 - 8:17

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου (πρώην Πτωχοκομείου) συλλειτούργησε χθες, 3 Μαρτίου 2024, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος μετά του άγοντος την ονομαστική του εορτή, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν λόγω Γραφείου.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή ήτοι στην Παραβολή του Ασώτου, η οποία απεικονίζει το έλεος και την πατρική αγάπη του Θεού προς όλους εμάς τους Χριστιανούς. Kατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε τον σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε προς το Oικουμενικό Πατριαρχείο, την Μητέρα Eκκλησία και τροφό του Γένους καθώς και στο σεπτό πρόσωπο του Oικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Bαρθολομαίου.

Στη συνέχεια ευχήθηκε έτη πολλά, υγιεινά και καλλίκαρπα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο. Στο πέρας της Θείας Μυσταγωγίας απενεμήθη στον πολιό και σεβάσμιο γέροντα, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Τσιμικλή, επί εξήντα και πλέον έτη διατελέσαντα εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλίου Παγκρατίου, το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων