14/02/2019 14/02/2019 Στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης έπεσε η αυλαία των Γ’ Χαραλάμπειων, που για 17 ολόκληρες ημέρες με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού και υπό τον συντονισμό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου και Ιερατικού Προϊσταμένου της Ενορίας Λενταριανών, πλημμύρισαν την πόλη και Μητρόπολη με πλήθος θρησκευτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.     ...
14 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2019 - 16:58

Με τραγούδια και χορούς έκλεισε η αυλαία των Γ’ Χαραλάμπειων (βίντεο)

Διαδώστε:
Με τραγούδια και χορούς έκλεισε η αυλαία των Γ’ Χαραλάμπειων (βίντεο)

Στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης έπεσε η αυλαία των Γ’ Χαραλάμπειων, που για 17 ολόκληρες ημέρες με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού και υπό τον συντονισμό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου και Ιερατικού Προϊσταμένου της Ενορίας Λενταριανών, πλημμύρισαν την πόλη και Μητρόπολη με πλήθος θρησκευτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

 

 

 

Συγκινημένος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.κ. Δαμασκηνό για την εμπιστοσύνη του, καθώς και σε όλους τους συνεργάτες του, με πρώτο τον στενό του συνεργάτη στην Ενορία Λενταριανών κ. Ελευθέριο Ξαγοραράκη. Όπως τόνισε στο λόγο του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως όλοι έχουμε ιδέες, όλοι έχουμε οράματα, αλλά σκοπός είναι να έχεις δίπλα σου, καλούς, ευλογημένους και υπάκουους συνεργάτες. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς των οποίων όπως είπε οι πόρτες τους ήταν ανοιχτές καίτοι δεν ήταν Λενταριανοί.

Τέλος, ευχαριστίες απέδωσε και στα παιδιά της ομάδος των Λενταριανών ”η γειτονιά μας”, τα οποία ετοίμασαν την σημερινή βραδιά, με το εξαιρετικό συγκρότημα των Εντέχνως Λαϊκοί και τον Λαογραφικό σύλλογο Καγιαλές που κέρδισαν τις καλύτερες εντυπώσεις χάριν στις εξαιρετικές εκτελέσεις και χορούς.

Την εκδήλωση, που παρουσίασε η κ. Κίκή Δούκα, ξεκίνησε με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην Ενορία Λενταριανών, από τα πρώτα χρόνια που άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στην περιοχή. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεντεύξεις που έδωσαν άνθρωποι της Ενορίας στον εκ Λενταριανών ορμώμενο γνωστό δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Σκουλούδη.

Κατόπιν το συγκρότημα Εντέχνως Λαϊκοί και οι χορευτές του Συλλόγου Καγιαλές τραγούδησαν και χόρεψαν αντίστοιχα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια μίας άλλης εποχής κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων κ. Κυριάκος Καζάκος και κ. Γεώργιος Ξανθουδάκης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων