20/07/2020 20/07/2020 Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τους πιστούς της Τεγέας. Μετά την επανασύσταση της Επισκοπικής Έδρας της Τεγέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, τον Ιούλιο του ιδίου έτους, εόρτασε για πρώτη φορά και καθιέρωσε την εορτή της μνήμης του Θεοφόρου Πατρός ημών Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας και της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον...
20 Ιουλίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 12:39

Η Τεγέα γιόρτασε τον μακαριστό Ωφέλιμο στην Παλαιά Επισκοπή της

Διαδώστε:
Η Τεγέα γιόρτασε τον μακαριστό Ωφέλιμο στην Παλαιά Επισκοπή της

Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τους πιστούς της Τεγέας. Μετά την επανασύσταση της Επισκοπικής Έδρας της Τεγέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, τον Ιούλιο του ιδίου έτους, εόρτασε για πρώτη φορά και καθιέρωσε την εορτή της μνήμης του Θεοφόρου Πατρός ημών Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας και της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 18 και 19 Ιουλίου γιόρτασε με κάθε επισημότητα, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη του Σεβασμιωτάτου, την εορτή αυτή.

Των Ιερών Ακολουθιών της 18ης και της 19ης Ιουλίου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος με την άδεια και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον ιδιαίτερο χώρο του πάρκου του Τεγεατικού Συνδέσμου συμμετείχαν οι ιερείς και διάκονοι της Αρχιερατικής Περιφερείας Τεγέας και πλήθος πιστών.

Εκ του Τεγεατικού Συνδέσμου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων