07/09/2022 08/09/2022 Την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους μαζί με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής υποδέχθηκε στην Τζανάκλειο Σχολή ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης. Κατά τις συνομιλίες αμφότερες οι πλευρές μίλησαν για το ιστορικό γεγονός της έλευσης της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστίν” και την μεγάλη ευλογία για τον τόπο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου Κάμερα: Μανώλης...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 3:04

Στον Δήμαρχο Κομοτηνής η Ιερά Επιστασία – Εγερτήριο σάλπισμα για τον λαό η έλευση της Παναγίας «Άξιον Εστίν» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Στον Δήμαρχο Κομοτηνής η Ιερά Επιστασία – Εγερτήριο σάλπισμα για τον λαό η έλευση της Παναγίας «Άξιον Εστίν» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους μαζί με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής υποδέχθηκε στην Τζανάκλειο Σχολή ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης. Κατά τις συνομιλίες αμφότερες οι πλευρές μίλησαν για το ιστορικό γεγονός της έλευσης της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστίν” και την μεγάλη ευλογία για τον τόπο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ:

Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου
Κάμερα: Μανώλης Δημελάς – Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ο κ. Γκαράνης ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία και τόνισε πως αυτή την εβδομάδα που η πόλη φιλοξενεί την εφέστιο εικόνα “Άξιον Εστίν” θα βιώσουμε όλοι πολλά θαύματα.

Επίσης προσέφερε στον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη έναν όλμο πάνω στον οποίο έχει φιλοτεχνηθεί ο Άγιος Γεώργιος καθώς και ενα λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Κομοτηνής.

 

Ο Πρωτεπιστάτης, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης πρόσφερε στον Δήμαρχο ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας.

Μαρωνείας: Εγερτήριο σάλπισμα στις ψυχές των ανθρώπων η έλευση της Παναγίας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τόνισε πως την εικόνα την περιμέναμε χρόνια, όμως η πανδημία το καθυστέρησε. “Όμως δόξα τω Θεώ υπήρχε ένα εγερτήριο σάλπισμα στις ψυχές των ανθρώπων που περίμεναν την Παναγία, αλλά κι εσάς άγιοι πατέρες, σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε σ’ αυτή την επιθυμία του λαού να μας ευλογήσει η Παναγία”, υπογράμμισε.

Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους: Έπρεπε πραγματικά η Παναγία να έρθει σε αυτόν τον τόπο

Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης τόνισε πως αυτές τις ώρες όσοι βρίσκονται στην Κομοτηνή νιώθουν ιδιαίτερα. “Έπρεπε πραγματικά η Παναγία να έρθει στον τόπο με τον οποίο έχει τόσους δεσμούς. Οι άνθρωποι έχουμε το “προνόμιο” να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Η εικόνα (που τόσα πρόσφερε) θα θυμίζει πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι ιδιαίτερα σ’ αυτή την ακριτική και πολύπαθη περιοχή. Η Παναγία να είναι μαζί σας, να σας δίνει δύναμη και να σας κρατά ενωμένους”, τόνισε.

 

Το απόγευμα στην Κομοτηνή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα θα μεταδοθεί ζωντανά ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου και η επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής όπου από χθες το απόγευμα φιλοξενείται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστίμ” από το Άγιον Όρος.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7:00 το πρωί θα μεταδοθεί ζωντανά η Πατριαρχική Χοροστασία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, καθώς και η απόδοση ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στον Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατο Χριστοφόρο Ιβηρίτη, και στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) και η διαδικτυακή τηλεόραση Pemptousia TV καλύπτουν ζωντανά με συνεργεία και ανταποκριτές την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη και τις Ιερές Ακολουθίες.


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Θεία Λειτουργία ενώπιον της Παναγίας “Άξιον Εστίν” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα στην Κομοτηνή για το «Άξιον Εστίν»

Η Κομοτηνή κλίνει το γόνυ στο «Άξιον Εστίν» – Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα με τιμές (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Αποστολή Κομοτηνή: Όλα έτοιμα για την υποδοχή της Παναγίας

Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» για την Κομοτηνή

Κομοτηνή: Φωτοστιγμές λίγο πριν από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί»

Λαοθάλασσα στην Κομοτηνή για το «Άξιον Εστί»

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη – Ζωντανά στην Pemptousia TV

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων