22/12/2019 22/12/2019 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 έμπροσθεν του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης η υποδοχή των Τιμίων Δώρων, από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους όπου και φυλάσσονται. Τα Τίμια Δώρα, που για πρώτη φορά βρέθηκαν στη Νήσο της Λέσβου, συνόδευσε και προσεκόμισε ο Ιερομόναχος π. Άνθιμος με τη...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2019 - 22:24

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Κοσμοσυρροή στην υποδοχή των Τιμίων Δώρων

Διαδώστε:
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Κοσμοσυρροή στην υποδοχή των Τιμίων Δώρων

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 έμπροσθεν του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης η υποδοχή των Τιμίων Δώρων, από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους όπου και φυλάσσονται.

Τα Τίμια Δώρα, που για πρώτη φορά βρέθηκαν στη Νήσο της Λέσβου, συνόδευσε και προσεκόμισε ο Ιερομόναχος π. Άνθιμος με τη συνοδεία του από την Ιερά Μονή και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

Εν συνεχεία με ιερά πομπή τα Τίμια Δώρα κατευθύνθηκαν προς τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης όπου τελέστηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον Θείον λόγο, συγχοροστατούντος του Οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιακώβου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και από τις δύο Μητροπόλεις.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης κ. Ιάκωβος ευχαρίστησε με εγκάρδιου λόγους αγάπης τον Σεβασμιότατο άγιο αδελφό Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο που λάμπρυνε με την παρουσία τον εσπερινό όσο και τους πατέρες της Μονής για τη μεγάλη και μοναδική ευλογία να έχουν αυτές τις μέρες μαζί τους τα Τίμια Δώρα.

Το παρόν από την πολιτειακή πλευρά έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κυτέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Τσακύρης.

Κατά την τελετή της υποδοχής ο Δήμαρχος κ. Στρατής Κυτέλης στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε πως: «Με κατάνυξη περιμένουμε τούτες τις Άγιες μέρες για να νιώσουμε ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη. Να σταθούμε δίπλα στους αδυνάμους, πονεμένους συμπολίτες μας και με τη βοήθεια του Θεού να τους δώσουμε αυτό που έχουν ανάγκη».

Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στο Ναό προς προσκύνηση έως τις 25/12, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων όπου και θα επιστρέψουν στην Ιερά Μονή.

Φωτογραφίες: Ανδρόνικος Μαρδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων