13/12/2021 13/12/2021 Με λαμπρότητα και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 19:20

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερομένος στο εκκλησιολογικό και ομολογιακό φρόνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. ιδ’, 16-24) και στον θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος με την ταπεινότητά του και την ανιδιοτελή αγάπη του αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο Ιεράρχου, αφήνοντας ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην συνοδική έκφραση της Εκκλησία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων