20/06/2022 20/06/2022 Τα ονομαστήριά του θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο οποίος συγκεντρώνει 27 χρόνια διακονίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου κατά την όποια τελείται η μνήμη του αγίου ένδοξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου, Επισκόπου Σαμοσάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, ακολουθώντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου από την Προς Εβραίους επιστολή (ιγ’7): «Μνημονεύετε των...
20 Ιουνίου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 17:50

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου

Τα ονομαστήριά του θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο οποίος συγκεντρώνει 27 χρόνια διακονίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου κατά την όποια τελείται η μνήμη του αγίου ένδοξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου, Επισκόπου Σαμοσάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, ακολουθώντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου από την Προς Εβραίους επιστολή (ιγ’7): «Μνημονεύετε των ήγουμένων υμών, οιτινες έλάλησαν ύμίν των λόγον του Θεού» δηλ. «Να θυμάστε πάντοτε τους πνευματικούς σας ηγέτες και προεστούς, οι όποιοι σας έδίδαξαν τον λόγον του Θεού», καλούνται οι πιστοί με την  ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου να εκφράσουν την τιμή και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο.

Το Πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 19.00″ θα τελεσθή ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου ένδοξου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου στο Παλαιό Καρλόβασι.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 07.00′-10.30′ θα τελεσθή Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων