03/08/2019 03/08/2019 Στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά, στην περιοχή «Βόθωνας» Μυκόνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του προεστώτος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, και με την παρουσία πολλών πιστών.    ...
03 Αυγούστου, 2019 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2019 - 19:13

Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Μύκονο

Διαδώστε:
Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Μύκονο

Στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά, στην περιοχή «Βόθωνας» Μυκόνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του προεστώτος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, και με την παρουσία πολλών πιστών.

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος, κ. Δωρόθεος Β’, στην ομιλία του αφορμήθηκε από τις τρεις ευχετικές Προστακτικές Αορίστου του Παρακλητικού Κανόνα , «διάσωσον», «έμπλησον», «πληρωσον», και ανέπτυξε την παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας, η οποία την γεμίζει με αγάπη και την προστατεύει από αόρατους, κυρίως, κινδύνους, που την επιβουλεύονται καθ’ ημέραν.

Προέτρεψε δε τους πιστούς, κάθε φορά που αισθάνονται απίσχνανση και απελπισία να απευθύνονται προς την Θεοτόκο, η οποία από την ακένωτη δεξαμενή της αγάπης της θα γεμίζει τις μικρές δεξαμενές των ψυχών τους με χαρά και ευλογία Θεού.

Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Δημήτριο Ασημομύτη, για τη μέριμνά του προς αυτόν.

 

 

Μετά το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως, ο κ. Δημ. Ασημομύτης παρέθεσε σε όλους παραδοσιακή Μυκονιάτικη δοχή.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων