30/09/2022 30/09/2022 Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (ΚΕΑ Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ) πραγματοποιεί τριήμερο συνέδριο στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης στην Σύρο, στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2022, για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και την Προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Μεγιστοποίηση...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 19:55

Συνέδριο για την ανάπτυξη και προώθηση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Συνέδριο για την ανάπτυξη και προώθηση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού στην Ερμούπολη

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου (ΚΕΑ Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ) πραγματοποιεί τριήμερο συνέδριο στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης στην Σύρο, στις 6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2022, για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και την Προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Μεγιστοποίηση του αντικτύπου του Θρησκευτικού Τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από τη στοχευμένη ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς των Εκκλησιών Ελλάδας, Κρήτης και Κύπρου» και ακρωνύμιο RECULT MAGNUM, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου: θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες και καινοτόμες τεχνικές για την ψηφιοποίηση κειμηλίων και δημιουργίας εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας, θα παρουσιαστούν οι διεθνείς εξελίξεις για την τουριστική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ανάπτυξης του θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού θα αναδειχθούν οι νέες τάσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες που απασχολούνται στο πεδίου του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές ψηφιοποίησης κειμηλίων άυλης θρησκευτικής κληρονομιάς και δημιουργίας ψηφιακών και υβριδικών μουσείων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή κρατικών και επιχειρηματικών φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με την ανάπτυξη πολιτικών και την αξιοποίηση θεσμικών εργαλείων για την ανάδειξη του θρησκευτικού / προσκυνηματικού τουρισμού.

Ο στόχος της πράξης RECULT MAGNUM είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών με τη δημιουργία δύο ψηφιακών μουσείων στην Κύπρο, ένα στην Κρήτη και ένα στη Σύρο, καθώς και με τον σχεδιασμό κοινής στρατηγικής branding στην περιοχή παρέμβασης του έργου.

Περισσότερα στοιχεία για την διοργάνωση του Συνεδρίου και για την εγγραφή των ενδιαφερομένων βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Πράξης και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα στο www.recult-magnum.eu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων