30/08/2021 30/08/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ιερούργησε χθες το πρωί 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Παπανικολάου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Παγώνης. Επίσης παρευρέθηκαν κατά την τέλεση της Θείας Λατρείας παρευρέθηκαν η Ευεργέτιδα του...
30 Αυγούστου, 2021 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 15:05

Σύρου: “Ο Τίμιος Πρόδρομος δεν σιώπησε, αλλά διακήρυξε την αλήθεια”

Διαδώστε:
Σύρου: “Ο Τίμιος Πρόδρομος δεν σιώπησε, αλλά διακήρυξε την αλήθεια”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην εμβληματική παραθεριστική περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ιερούργησε χθες το πρωί 29 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Παπανικολάου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Παγώνης. Επίσης παρευρέθηκαν κατά την τέλεση της Θείας Λατρείας παρευρέθηκαν η Ευεργέτιδα του Ιερού Ναού κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδη, ο επί τιμής Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, η Αρχαιολόγος κ. Μαρία Ρώτα και πολλοί πιστοί, της νήσου Σύρου και παρεπιδημούντων παραθεριστών, τηρούντων τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι πολλές φορές ευρισκόμεθα αντιμέτωποι με το δίλημμα να σιωπήσουμε ή να διακηρύξουμε την αλήθεια, με προσωπικό και ενίοτε βαρύ τίμημα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα, ο Τίμιος Πρόδρομος, ο οποίος δεν σιώπησε, αλλά διακήρυξε την αλήθεια, ενώ γνώριζε ότι θα τιμωρηθεί, μας κληροδότησε διαχρονικό παράδειγμα πεπαρρησιασμένου λόγου και μας διδάσκει να φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού τις αξίες, τα πιστεύω και τα ιδανικά μας και να μη τα εκχωρούμε σε κανέναν!”.

Ευχαρίστησε τέλος τον Εφημέριο, Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Παπανικολάου, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οποία ανεμεταδόθη απ’ ευθείας από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1”, η Ευεργέτις του Ναού κ. Ζαφειρία Λαυρεντιάδη απεκάλυψε αναμνηστική πλάκα για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού, στην ολοκλήρωση της οποίας η ιδία καθοριστικά συνέβαλε και προς την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέδωσε την Ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, τελέσθηκε Μνημόσυνο για την ψυχή των αοιδίμων Κτητόρων και Ευεργετών του Ναού, Θεμιστοκλέους Πετροκόκκινου και Γεωργίου Βέλτσου, σήματα των οποίων περικοσμούν τον αύλειο χώρο του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων