07/04/2019 07/04/2019 Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» έλαβε χώρα μια μοναδική εκδήλωση αφιέρωμα για την συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η παραδοσιακή χορωδία με τους μουσικούς, ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης και δεξιοτέχνης στην ποντιακή λύρα, μουσικός Γιάννης Τσανασίδης...
07 Απριλίου, 2019 - 13:24

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» έλαβε χώρα μια μοναδική εκδήλωση αφιέρωμα για την συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η παραδοσιακή χορωδία με τους μουσικούς, ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης και δεξιοτέχνης στην ποντιακή λύρα, μουσικός Γιάννης Τσανασίδης συνεργάσθηκαν άψογα και το αποτέλεσμα καθήλωσε το κοινό. Συμμετείχε επίσης η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Τρικάλων». Τη Διεύθυνση των συνόλων είχε ο Μουσικολόγος Νεκτάριος Παπαγεωργίου.

Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και την οργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της πόλεώς μας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τύμπας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε το κλείσιμο μιας τριλογίας ποιοτικών εκδηλώσεων με ιστορικό περιεχόμενο που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών με την προτροπή και τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου αφιερωμένες στις αλησμόνητες και αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού. Προηγήθηκαν οι συναυλίες τον Απρίλιο του 2018 «Σεργιάνι στη Μουσική της Πόλης» και τον Απρίλιο του 2017 «Η Σμύρνη μάνα καίγεται».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων