14/05/2019 14/05/2019 Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και π. Ιωάννη Καραμούζη, υπεύθυνο νεότητας της Ι. Μητροπόλεως μετέβη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής περιφέρειας Μεσσαπίων, όπου...
14 Μαΐου, 2019 - 22:12

Η εορτή λήξης των κατηχητικών στην Περιφέρεια Μεσσαπίων

Διαδώστε:
Η εορτή λήξης των κατηχητικών στην Περιφέρεια Μεσσαπίων

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και π. Ιωάννη Καραμούζη, υπεύθυνο νεότητας της Ι. Μητροπόλεως μετέβη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών για να παρακολουθήσει την εορτή λήξης των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Αρχιερατικής περιφέρειας Μεσσαπίων, όπου συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των σχολικών βαθμίδων.

Παρόντες ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσαπίων π. Νικόλαος Δανέλης, ιερείς της Χαλκίδος και των Μεσσαπίων, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων και Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, η υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου κ. Ευαγγελία Μύταλα, και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, συντονιστής νεότητος της Αρχ. Περ. Μεσσαπίων καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην γιορτή και υπογράμμισε το θέμα της που ήταν: «Τα παιδιά συναντούν τον Αγ. Λουκά αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως τον Ιατρό». Στη συνέχεια, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν σκοπούς και παρουσίασαν μικρό θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι εμπνευσμένα από την ζωή του Αγ. Λουκά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή και έχοντας έναυσμα από το ρητό «στενή και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα εις την ζωήν» αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Αγίου Λουκά κατά την παρούσα ζωή, τονίζοντας οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό, μπορούν και να είναι και καλοί εργάτες των επιστημών σύμφωνα με το πρότυπο αυτού του Αγίου. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές της άρτιας εορτής και συνεχάρη όσους εργάζονται με φόβο θεού και φιλότιμο για τον εν Χριστώ καταρτισμό των νέων.

Ακολούθησε διανομή αναμνηστικών ευλογιών κατασκευασμένων από τα ίδια τα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων