23/09/2023 23/09/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στα Σκόπια και την Στρώμνιτσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Στρωμνίτσης κ. Ναούμ. Στα πλαίσια αυτής της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 18:03

Προσκυνηματική επίσκεψη στα Σκόπια και την Στρώμνιτσα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Προσκυνηματική επίσκεψη στα Σκόπια και την Στρώμνιτσα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Προσκυνηματική επίσκεψη στα Σκόπια και την Στρώμνιτσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Στρωμνίτσης κ. Ναούμ.

Στα πλαίσια αυτής της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στα Σκόπια, και να συλλειτουργήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Στρωμνίτσης κ. Ναούμ και τον βοηθό του Επίσκοπο Στοβίου κ. Ιάκωβο, επί τη εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, κατά το παλαιό ημερολόγιο, στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίου Λεοντίου Vodoca, κοντά στην Στρώμνιτσα.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερά Μονή Αγίων Πεντεκαίδεκα Mαρτύρων των εν Τιβεριουπόλει, στη Στρώμνιτσα, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στοβίου κ. Ιακώβου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την γυναικεία Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Matka, την ανδρική Μονή Αγίου Παντελεήμονος Neresi, στα περίχωρα των Σκοπίων και την ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου Novo Selo, στα περίχωρα της Στρώμνιτσας, Ηγούμενος της οποίας τυγχάνει ο Επίσκοπος Στοβίου κ. Ιάκωβος.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων