31/08/2023 31/08/2023 Στον Πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Κουνάλη, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Αιδεσ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, των Εφημερίων του Ι. Ναού π. Πέτρου Καγιούλη και π. Ιωάννη...
31 Αυγούστου, 2023 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 21:41

Η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό στο Λουτράκι

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό στο Λουτράκι

Στον Πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. π. Κωνσταντίνο Κουνάλη, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Αιδεσ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, των Εφημερίων του Ι. Ναού π. Πέτρου Καγιούλη και π. Ιωάννη Δρίτσα και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στον κατάμεστο από προσκυνητές Ι. Ναό παρευρέθηκαν η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Ο Σεβασμιώτατος προτού ευλογήσει τους αρτούς και τις «φανουρόπιτες» ομίλησε στους ευλαβείς προσκυνητές για την προσφορά της Εκκλησία μας, κάθε Κυριακή, του μηνύματος της Αναστάσεως του Χριστού. Σ’ ένα κόσμο γεμάτο από απελπισία, πόνο, ασθένειες, ένδεια, πολέμους και θάνατο οι άνθρωποι χάνουν την ελπίδα τους αλλά έρχεται ο Χριστός με την Ανάστασή Του και τα διαγράφει όλα με μια «μονοκοντυλιά».

Στην Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην προτροπή της για κοινή «Δέηση υπέρ καταπαύσεως των πυρκαϊών» φαίνεται η αγωνία για την κλιματική αλλαγή, που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας, καταστρέφοντας την παραγωγή καλλιεργειών και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης. Σε αυτά εάν προσθέσουμε και τους εμπρησμούς φτιάχνουμε μια ζοφερή για το μέλλον μας «εικόνα».

Επομένως, αντί να ζητούμε από τον Θεό καθημερινά πλούτο και πλαστή ευτυχία από υλικά αγαθά θα ήταν πολύ δόκιμο να ζητούσαμε κάτι για την ψυχή μας και την ψυχή των συνανθρώπων μας, γιατί όπως ο πλούσιος νέος της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής (Ματθ. ιθ’, 16-26) δεν θα είναι εύκολο να μπούμε στην Βασιλεία του Θεού καθώς ο Θεός «δι᾿ ὑμᾶς ἐπτώχευσε πλούσιος ὤν, ἵνα ὑμεῖς τῇ ἐκείνου πτωχείᾳ πλουτήσητε» (Β’ Κορ. η’, 9). 

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορά στον τιμώμενο Άγιο Φανούριο και στην θαυματουργική εύρεση της Ι. Εικόνας Του στα τείχη της Ρόδου (1355-1369). Επεξήγησε ότι κατέστη Μεγαλομάρτυρας από τα πολλά μαρτύρια που υπέστη και είναι εικονογραφημένα στην Εικόνα Του και από τα πολλά θαύματα που έκανε. Ας ζητάμε τις πρεσβείες Του για να απαλύνει τον πόνο, την θλίψη και τα προβλήματά μας αλλά πρωτίστως για να μας οδηγήσει στην Βασιλεία του Θεού!

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων