18/07/2020 18/07/2020 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας στην Κόρινθο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.  Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσολ. Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Καββαδίας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά,  ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος...
18 Ιουλίου, 2020 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 14:36

Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας στην Κόρινθο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου. 

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσολ. Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Καββαδίας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά,  ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Ιερείς του Ι. Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και με την συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχή του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, Επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στο παραστάσιμο παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Παππάς, εκ της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για τον μακαριστό μίλησε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Γέροντος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων