07/09/2020 07/09/2020 Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Παταπίου Δρούζα, ο οποίος υπηρετούσε της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άσσου.  Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αναστάσιος Τασόπουλος,...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 18:33

Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. κυρού Παταπίου Δρούζα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Αρχιμ. κυρού Παταπίου Δρούζα

Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Παταπίου Δρούζα, ο οποίος υπηρετούσε της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άσσου. 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αναστάσιος Τασόπουλος, ο Αιδεσ. π. Σπυρίδων Βουτσινάς, εκ της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, οι συνοδοί Κληρικοί του και Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

Στον λόγο του προς τους παρισταμένους Χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Προφήτη Ζαχαρία και στον τρόπο με τον οποίο έζησε ως άξιος και ταπεινός Ιερεύς. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ύψιστο Ιερατικό Αξίωμα και στον τρόπο με τον οποίο οι Ιερείς μεταδίδουν την Χάρι του Θεού, ενώ παράλληλα επεσήμανε την προσωπικότητα και το πνευματικό έργο του αοιδίμου π. Παταπίου τόσο στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου, που υπηρετούσε, όσο και στον τόπο του, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων