29/09/2020 29/09/2020 Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στο Πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Κυριακού του αναχωρητού και υμνογράφου, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του περιβόλου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου. Τον σεπτό Ποιμενάρχη της Κορίνθου πλαισίωσαν οι Ιερείς του Απ. Παύλου και οι...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 15:34

Τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Κυριακού στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Τίμησαν τη μνήμη του Οσίου Κυριακού στην Κόρινθο

Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στο Πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Κυριακού του αναχωρητού και υμνογράφου, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του περιβόλου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη της Κορίνθου πλαισίωσαν οι Ιερείς του Απ. Παύλου και οι Διάκονοι του, ενώ το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διηκόνησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Προέδρου αυτού κ. Ιωάννου Λιούντρη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κυριακού και ιδιαίτερα στο χάρισμα του να υμνογραφεί. Τόνισε δε ότι στην Εκκλησία ο Θεός δίδει διαφορετικά χαρίσματα στους πιστούς, έτσι ώστε όλοι να μετέχουν στις χάριτες Του. Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα να συνθέτουν ύμνους, που τους ψάλλουμε στην Εκκλησία, δοξολογώντας τον Θεό και ευφραίνοντας τα ώτα των πιστών. Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους Ιεροψάλτες, μέλη του Συλλόγου, που φέρει το όνομα του Αγίου, να εμπνέονται από τον Άγιο και να ψάλλουν με Ιεροπρέπεια και σεβασμό, ενώ στους ευσεβείς Χριστιανούς ευχήθηκε ο συμπατριώτης μας Άγιος να πρεσβεύει για όλη την Κορινθία μας και για τις οικογένειές τους!

Μετά το πέρας του Εσπερινού με πομπή Κλήρος και Λαός κατευθυνθήκαν προς τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, όπου και συνεχίσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων