22/06/2021 22/06/2021 Την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Παραμυθίας” υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα “ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021”. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της υποδοχής προσευχήθηκε υπέρ της ταχείας αναρρώσεως και της πλήρους αποκαταστάσεως της υγείας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ...
22 Ιουνίου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 16:31

H Εικόνα της Παναγίας “Παραμυθίας” στον Καθεδρικό Ναό Κορίνθου – Προσευχήθηκε για τον Γέροντα Εφραίμ ο Μητροπολίτης

Διαδώστε:
H Εικόνα της Παναγίας “Παραμυθίας” στον Καθεδρικό Ναό Κορίνθου – Προσευχήθηκε για τον Γέροντα Εφραίμ ο Μητροπολίτης

Την θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Παραμυθίας” υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα “ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021”.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της υποδοχής προσευχήθηκε υπέρ της ταχείας αναρρώσεως και της πλήρους αποκαταστάσεως της υγείας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού ο οποίος είναι και δωρητής της Ιεράς Εικόνος.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου υπό τον τίτλο: «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021», με την παρουσία του Κλήρου, των Μοναχικών Αδελφοτήτων της ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και με την συρροή των πιστών που τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιουνίου 2021, η υποδοχή της Ι. Εικόνας της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλησίο της Αγίας Φωτεινής, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.

Μετά το πέρας της υποδοχής της Ι. Εικόνος στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης δεν παρέλειψε εκτός των άλλων να ευχηθεί και υπέρ της ταχείας αναρρώσεως και της πλήρους αποκαταστάσεως της υγείας του αγίου Καθηγουμένου της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού του και δωρητού της Ιεράς Εικόνος, ακολούθησε, εντός του Ι. Ναού, η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 στον Ι. Ναό, η λιτάνευση και η «ενθρόνιση» του στον καθορισμένο τόπο, στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία.

Αμέσως μετά την «ενθρόνιση» τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου, η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων.

Το εόρτιο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για τα «ΙΕ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021» ανέγνωσε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και ενώ οι Πιστοί δεν σταμάτησαν καθ᾿ όλη την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας να προσέρχονται προς ασπασμό, του Ι. Λειψάνου του Αποστόλου Παύλου και των Ι. Εικόνων της Παναγίας της «Παραμυθίας» και πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων, προκειμένου, να λάβουν την εξ αυτών ευλογία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πνευματικούς λόγους προς τους παρισταμένους προτρέποντάς τους να μην λείψουν από τις Εορταστικές και Λειτουργικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου και Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου, αναφέρθηκε στην προσφορά προς την Ι. Μητρόπολή του Βιβλικού βοηθήματος υπό τον τίτλο «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, τον οποίον και ευχαρίστησε ενθέρμως και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων