05/02/2020 05/02/2020 Επί τρεις ημέρες διήρκεσε η επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, το ακριτικό μας Καστελλόριζο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό και τον Ιεροψάλτη – Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη, εκ Καστελλορίζου.   Άμα τη αφίξει του ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου βρισκόταν σε...
05 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2020 - 16:48

Μνημόσυνο της μακαριστής Σταματίας ετέλεσε στο Καστελλόριζο ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Μνημόσυνο της μακαριστής Σταματίας ετέλεσε στο Καστελλόριζο ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος

Επί τρεις ημέρες διήρκεσε η επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, το ακριτικό μας Καστελλόριζο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης Αρχιμ. Αντώνιο Πατρό και τον Ιεροψάλτη – Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη, εκ Καστελλορίζου.

 

Άμα τη αφίξει του ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δραττόμενος της ευκαιρίας απηύθυνε προς τα Μέλη χαιρετισμό, ενώ υπήρξε και αγαστή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το πρωί του Σαββάτου ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου μετά ευαρίθμου εκκλησιάσματος, έχοντας συλλειτουργούς τον Καθηγούμενο π. Αντώνιο Πατρό και τον Εφημέριο της Νήσου π. Γεώργιο Μαλτέζο. Προ της απολύσεως προέστη του τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου της μακαριστής Σταματίας Αχλαδιώτη, επιστηρίζων τους πενθηφορούντας αυτής συγγενείς και φίλους με λόγους παρηγορίας και παραμυθίας.

Την πρωίαν της Κυριακής, εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος, ομοίως λειτούργησε στον ως άνω καλλιμάρμαρο και ευμεγέθη Ι. Ναό μετά των δύο κληρικών μας, ομιλήσας καταλλήλως περί της μεγάλης αυτής εορτής. Εκκλησιάσθησαν πέραν των ευλαβών ακριτών μας και ο Διοικητής της Δ.Α.Ν. Μεγίστης Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Γρηγόριος Γαρουφαλιάς.

Τέλος, κατά την εκεί ποιμαντική του επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τις εν εξελίξει ανακαινιστικές εργασίες του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου «Πηγαδιού», την επίβλεψη και τον συντονισμό των οποίων έχει αναθέσει εις τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεως για το Καστελλόριζο, Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Καραβέλατζη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων