31/07/2019 31/07/2019 Η συνεχιζόμενη έρευνα στο τριγωνικό φόρουμ της αρχαίας Πομπηίας συνεχίζει να προσφέρει εκπλήξεις. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η ανακάλυψη ακροκέραμου με την μορφή της θεάς Αθηνάς που διακοσμούσε δωρικό ναό και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Εκτός από το παραπάνω εύρημα, οι ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ιερό της Αθηνάς, αποκάλυψαν επίσης αναθήματα...
31 Ιουλίου, 2019 - 10:47

Ακροκέραμο δωρικού ναού ανακαλύφθηκε στην Πομπηία

Διαδώστε:
Ακροκέραμο δωρικού ναού ανακαλύφθηκε στην Πομπηία

Η συνεχιζόμενη έρευνα στο τριγωνικό φόρουμ της αρχαίας Πομπηίας συνεχίζει να προσφέρει εκπλήξεις.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η ανακάλυψη ακροκέραμου με την μορφή της θεάς Αθηνάς που διακοσμούσε δωρικό ναό και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.

Εκτός από το παραπάνω εύρημα, οι ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ιερό της Αθηνάς, αποκάλυψαν επίσης αναθήματα από τερακότα που χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν την αφιέρωση του ναού που επιβλέπει άμεσα τον κόλπο της Νάπολης, στο ζευγάρι του Ηρακλή και της Αθηνάς.

Ακροκέραμο δωρικού ναού ανακαλύφθηκε στην Πομπηία

Μια παρόμοια κατάσταση συναντούμε στην τοποθεσία Privati, η οποία βρισκόταν στις Σταβίες, στην άλλη πλευρά του Sarno, με αντίστοιχο ιερό που χρονολογείται επίσης στον 4ο αιώνα π.Χ., όπου και βρέθηκε ακροκέραμαμο με την μορφή της θεάς Αθηνάς, παρόμοιο με αυτό της Πομπηίας.

Δεν αποκλείεται επίσης, η πιθανότητα τα δύο ακροκέραμα να είχαν κατασκευαστεί με το ίδιο καλούπι.

Πηγή: The Archaeology News Network

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων