26/03/2020 26/03/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή τον εγκλεισμό στις οικίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κατά την οποία αναφέρει ότι “οι καιροί είναι αβέβαιοι με τις ειδήσεις από τον κορωνοϊό να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή” και τονίζει συμπάσχει με την ανησυχία και τον φόβο...
26 Μαρτίου, 2020 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 12:36

Μητρ. Ατλάντας: Τρεις τρόποι να “μείνουμε σπίτι”

Διαδώστε:
Μητρ. Ατλάντας: Τρεις τρόποι να “μείνουμε σπίτι”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή τον εγκλεισμό στις οικίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κατά την οποία αναφέρει ότι “οι καιροί είναι αβέβαιοι με τις ειδήσεις από τον κορωνοϊό να αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή” και τονίζει συμπάσχει με την ανησυχία και τον φόβο του λαού  ενώ παροτρύνει τον κόσμο να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

“Αναγνωρίζω ότι για πολλούς από εμάς, η παραμονή στα σπίτια μας αντιπροσωπεύει ένα νέο είδος πρόκλησης και επομένως αυτή η σημείωση έχει σκοπό να προτείνει ορισμένους τρόπους για να περάσει ο χρόνος, ο οποίος θα είναι πνευματικά παραγωγικός” αναφέρει στο μήνυμά του ενώ παραθέτει τους τρόπους αντιμετώπισης της παραμονής στο σπίτι.

Η πρώτη συμβουλή που δίνει είναι ότι: “Πρέπει να προσευχηθούμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε προσευχόμενοι για τους αδελφούς και τους αδελφούς που πλήττονται, ειδικά σε όλη την Ευρώπη και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει επίσης να προσευχόμαστε, φυσικά, για την απελευθέρωση του Κυρίου μας για τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παροτρύνει τους πιστούς “να διαβάσουμε την Αγία Γραφή και άλλα ορθόδοξα βιβλία, για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις εσωτερικές ζωές. Η συνηθισμένη καθημερινή μας ζωή συχνά καθιστά εύκολη την αποφυγή ή απλά ξεχνάμε ότι μέρος της ανάπτυξής μας ως Χριστιανών είναι να στηρίξουμε την πίστη μας μέσω των λόγων της Εκκλησίας και όχι μόνο μέσω των Μυστηρίων και της προσευχής. Τώρα, με το Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραγγείλετε διάφορα βιβλία, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, που αντιστοιχούν σε πολύ απλές ή πιο σύνθετες κατανοήσεις της πίστης”.

Κατόπιν προτείνει κάποια συγγράμματα όπως βιβλία του Αγίου Πορφυρίου, του Αγίου Παϊσίου και του Αγίου Ιάκωβου της Εύβοιας επειδή είναι σύγχρονοι άγιοι και αποτυπώνουν καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας.

“Τέλος, ακόμη και στα σπίτια μας μπορούμε να απασχολήσουμε τον εαυτό μας εκπληρώνοντας το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας με τον απλούστερο τρόπο: καλώντας τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Ένας τέτοιος προσωπικός τρόπος να δείξουμε την Χριστιανική αγάπη θα σημαίνει ιδιαίτερα πολλά για όσους είναι μόνοι, διότι η μοναξιά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε περιόδους όπως αυτές. Εάν βγείτε για απαραίτητα πράγματα, όπως τα τρόφιμα, φροντίστε να απευθυνθείτε στους γείτονές σας για να διαπιστώσετε εάν χρειάζονται κάτι ή έχουν ανάγκη, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα πρόληψης” καταλήγει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Κλείνει το μήνυμά του λέγοντας: “Παρόλες τις δυσκολίες και τις ανησυχίες που παρουσιάζει αυτή η ασθένεια για τον κόσμο μας, σας ζητώ να κρατήσετε στο μυαλό σας αυτές τις συμβουλές, καθώς επιδιώκουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας, με τρόπους που θα διατηρήσουν την υγεία των κοινοτήτων μας, ενώ θα δοξάσουν το όνομά Του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων