18/01/2021 18/01/2021 Το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Αντώνιου του Μεγάλου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αυστραλία Θεοφιλέστατος κ. Μιχαήλ μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Sunshine της Μελβούρνης και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, με τη συμμετοχή του...
18 Ιανουαρίου, 2021 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2021 - 9:26

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στη Μελβούρνη

Το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Αντώνιου του Μεγάλου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αυστραλία Θεοφιλέστατος κ. Μιχαήλ μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Sunshine της Μελβούρνης και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ευμενίου Βασιλόπουλου και πολλών ιερέων της Μελβούρνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Πανοσιολογιώτατος π. Ευμένιος καλωσόρισε τον Επίσκοπο της Ρουμανικής Εκκλησίας και του διαβίβασε της ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για το νέο έτος.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου και παρότρυνε τους πιστούς να μιμηθούν τις πολλαπλές αρετές του Αγίου. Κλείνοντας δε, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Πατέρες και πιστούς για το νέο έτος.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο Πανοσιολογιώτατος π. Ευμένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ίδια εκκλησία, ενώ απευθυνόμενος το εκκλησίασμα εστίασε στο “τήν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου” από το Απολυτίκιο του Αγίου Αντωνίου και τόνισε πως “η δύναμη της νηστείας, της εγκράτειας και της προσευχής έχει την ικανότητα να αλλάξει την ύπαρξή μας”.

Επίσης, ο π. Ευμένιος διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου προς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη κ. Συνέσιο Φράγκο, καθώς και προς τους πιστούς της εορτάζουσας Ενορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε πανηγυρικό γεύμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων