04/01/2021 04/01/2021 Στην αποφασιστικότητα του Αρχιεπισκόπου  Αυστραλιας κ. Μακαρίου να στηρίξει το Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης», παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν για αναστολή της λειτουργίας του,  αποδίδουν οι υπεύθυνοί του Κολλεγίου, την πρόοδο που σημείωσε τους τελευταίους μήνες και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχαν οι μαθητές του στο VCE. Στη σχετική ανακοίνωση η κοινότητα του Κολλεγίου απευθύνει ένα...
04 Ιανουαρίου, 2021 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 11:21

O Αρχιεπ. Αυστραλίας στηρίζει την ελληνική παιδεία

Διαδώστε:
O Αρχιεπ. Αυστραλίας στηρίζει την ελληνική παιδεία

Στην αποφασιστικότητα του Αρχιεπισκόπου  Αυστραλιας κ. Μακαρίου να στηρίξει το Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης», παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν για αναστολή της λειτουργίας του,  αποδίδουν οι υπεύθυνοί του Κολλεγίου, την πρόοδο που σημείωσε τους τελευταίους μήνες και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχαν οι μαθητές του στο VCE.

Στη σχετική ανακοίνωση η κοινότητα του Κολλεγίου απευθύνει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο “για την εμπιστοσύνη, την καθοδήγηση και την αφοσίωσή του στη διάσωση ενός πολλάκις και έντονα δοκιμαζόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ομογένειας στη Μελβούρνη”, όπως αναφέρει. Εισαγωγικά υπενθυμίζει ότι ο Σεβασμιώτατος, ακόμη και πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, δεχόταν εισηγήσεις για την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών, του μεγάλου χρέους που είχε το σχολείο, της γενικότερης δεινής οικονομικής κατάστασης και κυρίως της αρνητικής απόδοσης σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας του. “Ο Αρχιεπίσκοπός μας, όμως, αντί να κλείσει το σχολείο, έστρεψε τις δυνάμεις του στην υποστήριξη του Κολλεγίου”, επισημαίνει, “εξασφαλίζοντας πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για τις λειτουργικές του ανάγκες, επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον και διαρκή μέριμνα για την διασφάλιση της πορείας του”.

Η ανακοίνωση του κολλεγίου αναφέρει:

«Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να εκφράσουμε, εκ μέρους όλης της κοινότητας του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη Πρέστον – του Διοικητικού Συμβουλίου, της σχολικής κοινότητας, των γονέων και των αποφοίτων – την εγκάρδια και ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, για την εμπιστοσύνη, την καθοδήγηση και την αφοσίωσή του στη διάσωση ενός πολλάκις και έντονα δοκιμαζόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ομογένειας στη Μελβούρνη.

Είναι γεγονός ότι ακόμη και πριν από την άφιξή του στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος δεχόταν εισηγήσεις για την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, λόγω του περιορισμένου αριθμού μαθητών, του μεγάλου χρέους που είχε το σχολείο, της γενικότερης δεινής οικονομικής κατάστασης και κυρίως της αρνητικής απόδοσης σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας του. Ο Αρχιεπίσκοπός μας, όμως, αντί να κλείσει το σχολείο, έστρεψε τις δυνάμεις του στην υποστήριξη του Κολλεγίου, εξασφαλίζοντας πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για τις λειτουργικές του ανάγκες, επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον και διαρκή μέριμνα για την διασφάλιση της πορείας του.

Το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη δε θα μπορούσε να μην συγκινηθεί από αυτή τη πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου. Τρανή απόδειξη αυτής της αναγνώρισης της Διευθύντριας, των διδασκόντων και διδασκομένων, είναι ότι το σχολείο πέτυχε το καλύτερο, από κάθε άλλη φορά, αποτέλεσμα στις εξετάσεις του VCE για το 2020. Συγκεκριμένα, το Κολλέγιο πέτυχε να καταταγεί στην 54η θέση ανάμεσα σε 582 σχολεία στην Πολιτεία της Βικτώριας. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή άνοδο στην κατάταξη του σχολείου, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια (2017, 2018, 2019) είχε καταταγεί στις θέσεις 415, 237, 344 αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη ξεπέρασε στη σχετική κατάταξη ορισμένα από τα πλέον φημισμένα ιδιωτικά σχολεία της Πολιτείας. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας του σχολείου ήταν 34 και το ποσοστό των μαθητών με βαθμολογία άνω των 40 ήταν 15%, ενώ τα δύο τρίτα των μαθητών του επιπέδου VCE του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη πέτυχαν ATAR πάνω από 40. Πρόκειται για ένα αξιέπαινο επίτευγμα των μαθητών που για πρώτη φορά σημειώνεται στην ιστορία του Κολλεγίου.

Υπό την ηγεσία της νέας διευθύντριας του Σχολείου κ. Anna Urban, η οποία διορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο στις αρχές του 2020, και παρά την πολυεπίπεδη κρίση που προκάλεσε η πανδημία στη Βικτώρια, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη κατέγραψε αξιοζήλευτη αύξηση των εγγραφών, με περισσότερους από 80 νέους μαθητές να έχουν ενταχθεί στην οικογένειά του από τον Δεκέμβριο του 2019. Σήμερα στο σχολείο μας φοιτούν 264 μαθητές.

Με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου και την οικονομική ενίσχυση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η κ. Urban ηγήθηκε μιας πορείας διαρκούς αναβάθμισης και προόδου σε όλους τους τομείς – από τις σχολικές εγκαταστάσεις έως τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την κατάρτιση του προσωπικού, τη διοικητική οργάνωση, τις αξίες και την κουλτούρα του σχολείου.

Χάρη στην προσωπική δέσμευση του Σεβασμιωτάτου και την ένθερμη υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αναδεικνύεται ως κορυφαίο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο, για το οποίο ολόκληρη η παροικία στη Βικτώρια μπορεί να είναι υπερήφανη για άλλη μία φορά.

Όλοι οι συντελεστές του Κολλεγίου εκφράζουμε την υπερηφάνεια και τη χαρά μας για την πρόοδο που σημειώθηκε το 2020 και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την τοπική κοινωνία ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αφοσιωμένοι στο όραμα που αποτυπώνεται στο έμβλημα του σχολείου: “Αιέν Αριστεύειν”. Ο Αντιπρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλο το στελεχιακό δυναμικό του σχολείου δεν πρόκειται να επαναπαυθούν έως ότου το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη υλοποιήσει στο ακέραιο τη δήλωση αποστολής του: «Να καλλιεργεί την αγάπη για τη μάθηση, να ζει τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες της αγάπης, της καλοσύνης, της υπευθυνότητας και της ταπεινότητας, και να γιορτάζει τον Ελληνισμό, σε ένα κοινοτικό περιβάλλον όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι».

Επικαλούμενοι τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου μας, καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το πρόσωπό του και προχωρούμε μπροστά για τη δόξα του Χριστού και της Ελληνικής Ομογένειας στη Μελβούρνη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων