09/06/2020 09/06/2020 Με νέα δεδομένα και αυστηρούς περιοριστικούς όρους επέστρεψαν οι πιστοί στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από τις αποστάσεις και τους υγειονομικούς κανόνες, άλλαξε και ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνει κανείς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, από...
09 Ιουνίου, 2020 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2020 - 12:33

ΗΠΑ: Η Θεία Κοινωνία εν μέσω πανδημίας (βίντεο)

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Η Θεία Κοινωνία εν μέσω πανδημίας (βίντεο)

Με νέα δεδομένα και αυστηρούς περιοριστικούς όρους επέστρεψαν οι πιστοί στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκτός από τις αποστάσεις και τους υγειονομικούς κανόνες, άλλαξε και ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο να τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό να λαμβάνει κανείς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτό.

Έτσι, αφού απαγορεύτηκε δια νόμου η χρήση της Ιεράς Λαβίδας, οι Ιερείς χρησιμοποιούν πλέον πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια ξεχωριστά για τον κάθε πιστό και ξεχωριστές πετσέτες οι οποίες συγκεντρώνονται σε ένα κουτί και μετά το πέρας της Λειτουργίας καίγονται.

Δείτε τον Ιερέα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Άλμπανι της Νέας Υόρκης, την Κυριακή της Πεντηκοστής να εξηγεί στο ποίμνιο πώς θα γίνεται στο εξής η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, και εν συνεχεία τους πιστούς να μεταλαμβάνουν με τους νέους κανόνες

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων