17/03/2022 17/03/2022 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα από την...
17 Μαρτίου, 2022 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2022 - 18:53

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Αναπ. ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Αναπ. ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία φέτος γιορτάζει την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή της. «Η Εκκλησία αποτελεί πυρήνα συσπείρωσης του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και στέλνει μήνυμα για την ενότητά του σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός. Και συνέχισε εξαίροντας τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην πνευματική ζωή, την εκπαίδευση και την κοινωνικο-πολιτιστική δραστηριότητα των ομογενών στις ΗΠΑ, για τους οποίους αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι χάρη στο πολυδιάστατο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει ενισχυθεί σημαντικά η θέση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στις ΗΠΑ, ενώ ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο και για τα σημαντικότερα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής ομογένειας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων