29/10/2020 29/10/2020 Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες οι Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως. Σε περίπτωση Εξόδιου Ακολουθίας θα επιτρέπονται το ανώτερο είκοσι συμμετέχοντες.  Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος:  Αγαπητοί πατέρες, Σας μεταφέρω τις πληροφορίες...
29 Οκτωβρίου, 2020 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2020 - 21:18

Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες στη Γαλλία

Διαδώστε:
Κεκλεισμένων των θυρών οι Λειτουργίες στη Γαλλία

Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες οι Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως. Σε περίπτωση Εξόδιου Ακολουθίας θα επιτρέπονται το ανώτερο είκοσι συμμετέχοντες. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Σεβασμιώτατος: 

Αγαπητοί πατέρες,

Σας μεταφέρω τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικά με τα νέα μέτρα περιορισμού που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του ιού Covid 19:

Μπορούμε να τελέσουμε τη Θ. Λειτουργία αυτή την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, παρουσία πιστών, τηρώντας αυστηρά τα πρότυπα υγείας.

Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για μία αρχική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, οι εορτασμοί τις Κυριακές και τις αργίες μπορούν να πραγματοποιούνται μόνον κεκλεισμένων των θυρών, με μειωμένο αριθμό λειτουργών και ιεροψαλτών. Δεν επιτρέπεται η παρουσία προσκυνητών.

Κηδείες μπορούν να τελούνται μόνον με είκοσι συμμετέχοντες το πολύ.

Όπως και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της άνοιξης, οι ιερές ακολουθίες μπορούν να μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, YouTube κ.λπ.).

Καλώ όλους να τηρείτε αυστηρά αυτές τις οδηγίες.

Προσεύχομαι στον Κύριο να δώσει στον καθένα δύναμη και θάρρος σε αυτή τη δοκιμασία για να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την αποστολή που μας ανετέθη.

+ Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων