01/01/2023 01/01/2023 Με μία φωτογραφία από την εποχή που διακονούσε στην Πατριαρχική Αυλή στο Φανάρι έκανε αναφορά στην εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Η φωτογραφία είναι από το 2006 όταν ο μακαριστός Πάπας είχε επισκεφθεί το Φανάρι. “Καθώς προσευχόμαστε για την ανάπαυση του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ ́, θυμόμαστε την...
01 Ιανουαρίου, 2023 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2023 - 9:54

Με μία ανάμνηση από το Φανάρι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρεται στην εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Διαδώστε:
Με μία ανάμνηση από το Φανάρι ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρεται στην εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Με μία φωτογραφία από την εποχή που διακονούσε στην Πατριαρχική Αυλή στο Φανάρι έκανε αναφορά στην εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου του 16ου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Η φωτογραφία είναι από το 2006 όταν ο μακαριστός Πάπας είχε επισκεφθεί το Φανάρι.

“Καθώς προσευχόμαστε για την ανάπαυση του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ ́, θυμόμαστε την επίσκεψή του το 2006 στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ορόσημο στο οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα. Διακεκριμένος θεολόγος, ήταν αφιερωμένος στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αιωνία του η μνήμη”, έγραψε ο Σεβασμιώτατος στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 5 Ιανουαρίου η κηδεία

Ο πρώην πάπας Βενέδικτος έφυγε από τη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 95 ετών. Η κηδεία του πάπα Βενέδικτου, θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού. Η τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου. Από τις 2 Ιανουαρίου, η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

Ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια

Ο Βενέδικτος 16ος, ο οποίος έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από 600 χρόνια, λάμβανε θεραπεία σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε έκτοτε.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή του Βατικανού για 27 χρόνια.

Ο Βενέδικτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του. Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

Διαβάστε επίσης: 

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Ο Σερβίας Πορφύριος για την εκδημία του πρώην πάπα Βενέδικτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων