17/06/2021 17/06/2021 Συνήλθε στις 16 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου μετά την εορτή του Πάσχα. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα μέλη της Συνόδου με τα οποία αντάλλαξε ευχές. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν την τοπική...
17 Ιουνίου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 8:47

Συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Αμερικής

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Αμερικής

Συνήλθε στις 16 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου μετά την εορτή του Πάσχα.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα μέλη της Συνόδου με τα οποία αντάλλαξε ευχές. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν την τοπική Εκκλησία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας ήταν και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες που γίνονται σχετικά με το Συνταξιοδοτικό σχέδιο της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων για τους κληρικούς τους και τους εργαζόμενους τους.

Επίσης, τα μέλη ενημερώθηκαν συγκεκριμένα για μια πανεθνική εκστρατεία που θα ξεκινήσει την Ημέρα του Πατέρα, και η οποία έχει ως στόχο την νόμιμη τιμή και ανάμνηση του ευλαβούς κλήρου της Ιερής Αρχιεπισκοπής. Προκειμένου να υποστηρίξει αυτή την ειδική πρωτοβουλία, αποφασίστηκε ομόφωνα η κάθε Μητρόπολη να συγκεντρώσει κονδύλια για την έγκαιρη εκπλήρωση αυτής της πρωτοβουλίας.

Ακόμη, η Επαρχιακή Σύνοδος έλαβε έκθεση που περιγράφει το τρέχον καθεστώς του Ιδρύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που ιδρύθηκε πρόσφατα, το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη δέκα εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, τα οποία συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι κάθε Μητρόπολη, μαζί με τις Αρχιερατικές τους Περιφέρειες Περιφέρεια θα γίνουν Ιδρυτικά Μέλη. Το Ίδρυμα Μπούρας θα προσφέρει μια αντίστοιχη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να συμπληρώσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

Έλαβε την αναφορά τον Πρόεδρο της Ηγεσίας 100 και της Επιτροπής Εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα της Αρχιεπισκοπής, κ. Αργύρη Βασιλείου, με την οποία ενημερώνει τα συνοδικά μέλη των προπαρασκευαστικών επιτροπών σχετικά με τον σχεδιασμό για για τους εορτασμούς του επετειακού έτους για την Αρχιεπισκοπή.

Αποφάσισε ότι η πρώτη διαζώσης συνάντηση της Συνόδου -μετά την πανδημία- θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Hellenic College και Holy Cross Greek Orthodox School of Theology στο Brookline της Μασαχουσέτης. Αυτή η συγκέντρωση, φυσικά, θα δώσει στα συνοδικά μέλη την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πανεπιστημιούπολη για τον εορτασμό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και να ευλογήσουν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους μαζί με όλους τους μαθητές, το προσωπικό και τη διοίκηση του Ελληνικού Κολλεγίου.

Τέλος, μετά το πέρας της συνεδρίας, τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου αντάλλαξαν ευχές για την επερχόμενη εορτή της Πεντηκοστής.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων