16/09/2022 19/09/2022 Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, η πρώτη εκδήλωση του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και των φοιτητών του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Στην συγκεκριμένη...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 16:43

Εκδήλωση της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Διαδώστε:
Εκδήλωση της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, η πρώτη εκδήλωση του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και των φοιτητών του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Στην συγκεκριμένη ετήσια εκδήλωση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού νωρίτερα το πρωί, η διοίκηση και το προσωπικό καλωσορίζουν επίσημα τους νέους και επιστρέφοντες φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Σχολής Γεώργιος Καντώνης, ήταν η πρώτη σχετική εκδήλωση στην πρόσφατη μνήμη του, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της Σχολής.

Στην ομιλία του, ο κ. Καντώνης προέτρεψε τους φοιτητές να «αναλάβουν την ευθύνη» της παρουσίας τους στη Σχολή, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της επιλογής τους. «Νομίζω ότι έκαναν την σωστή» πρόσθεσε από την πλευρά του ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο οποίος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με αυτή την ιδιότητα.

Η Αντιπρόεδρος των Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Σχολής Νταϊάνα Δημητρούλια, μοιράστηκε τις σκέψεις της, όχι μόνο ως μέλος του διοικητικού προσωπικού και ακαδημαϊκός, αλλά και ως πρώην φοιτήτρια. Η κα. Δημητρούλια επιβεβαίωσε τη δέσμευση της διοίκησης, του προσωπικού και του διδακτικού προσωπικού να υποστηρίζει όλους τους φοιτητές – την «καρδιά» του ιδρύματος – τόσο εντός όσο και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας.

«Είμαι βέβαιη ότι θα βρείτε ένα ανοιχτό, φιλόξενο περιβάλλον για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Δημητρούλια και πρόσθεσε: «Τιμούμε τη μοναδικότητά σας – κάθε ταλέντο σας. Τιμούμε την ποικιλία πολιτιστικών, γλωσσικών και κοινωνικών καταβολών. Τιμούμε το φύλο σας. Τιμούμε εκείνους που επιθυμούν τη χειροτονία. Τιμούμε όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν την Εκκλησία από λαϊκές ηγετικές θέσεις και τιμούμε εκείνους που απολαμβάνουν την φιλελεύθερη εκπαίδευση τεχνών και αγαπούν τη μάθηση».

Το θέμα της φετινής συγκέντρωσης διερεύνησε το μήνυμα του Αποστόλου Παύλου στην προς Ρωμαίους Επιστολή: «Οὕτως οἱ πολλοὶ ἓν σῶμά ἐσμεν ἐν Χριστῷ, ὁ δὲ καθ᾿ εἷς ἀλλήλων μέλη».

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ως κεντρικός ομιλητής, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μήνυμα αυτό καταδεικνύει την «σαφή αναγνώριση της διαφορετικότητας των χαρισμάτων που χρησιμοποιούνται μέσα στην Εκκλησία. Ή, για να το θέσω αλλιώς, υπάρχει μια θέση στο τραπέζι για όλους όσοι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όπως λέει ο Απόστολος σε άλλο σημείο: Εάν ένα μέλος υποφέρει, όλα τα μέλη συμπάσχουν. Και αν ένα μέλος επαινείται, όλα τα μέλη χαίρονται».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Προσεύχομαι για τον καθένα από εσάς σε αυτό το νέο ακαδημαϊκό και εκκλησιαστικό έτος να εξερευνήσει τι σημαίνει να είσαι “καθ᾿ εἷς ἀλλήλων μέλη”. Να αφιερώσετε τους εαυτούς σας για να υπηρετήσετε καλύτερα την κοινότητα και όχι να αναζητήσετε τρόπους για να εξυπηρετηθείτε. Να ενισχύσετε την Ορθόδοξη πίστη σας, όχι απλώς με πληροφορίες για τους Πατέρες και τους Αγίους, αλλά να ενισχύσετε την Ορθοπραξία σας κατά μίμηση των Πατέρων και των Αγίων».

Δείτε την εκδήλωση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων