04/07/2022 04/07/2022 Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως στις εκκλησίες Αγίων Αναργύρων Oakleigh και Αγίου Χαραλάμπους Templestowe Το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Oakleigh και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο...
04 Ιουλίου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 13:56

Δύο ενορίες επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως

Διαδώστε:
Δύο ενορίες επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως

Ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως στις εκκλησίες Αγίων Αναργύρων Oakleigh και Αγίου Χαραλάμπους Templestowe

Το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Oakleigh και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε ένα απόσπασμα από τη «Σοφία Σολομώντος», εστιάζοντας στο εδάφιο 3,1 που αναφέρει ότι οι ψυχές των δικαίων βρίσκονται στα χέρια του Θεού και κανένα μαρτύριο δεν θα τις αγγίξει (Δικαίων δὲ ψυχαὶ ἐν χειρὶ Θεοῦ, καὶ οὐ μὴ ἅψηται αὐτῶν βάσανος). Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε χορωδία ψαλτών από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης, ενώ ο Επίσκοπος κ. Κυριακός μίλησε στους πιστούς για τους βίους των τιμώμενων Αγίων, ενθαρρύνοντάς τους να παίρνουν κουράγιο από αυτούς.

Το πρωί της Παρασκευής, κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης.

Το πρωί της Κυριακής, 3 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο Templestowe, για να αποχαιρετήσει τον π. Αντώνιο Cagnoni και να τον ευχαριστήσω για την υπηρεσία του στην Ενορία. Ο π. Αντώνιος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου και χειροτονήθηκε ιερέας το 2005, ενώ υπηρέτησε στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, δίπλα στον π. Ηλία, από το έτος 2009.

Στο πλευρό του ιερατικώς προϊσταμένου της Ενορίας, π. Ηλία, ο π. Αντώνιος διακόνησε στις τακτικές Λειτουργικές Ακολουθίες, τα Μυστήρια και ομαδικές συναντήσεις, όπως η μελέτη της Αγίας Γραφής, η ομάδα ηλικιωμένων, οι ομάδες νέων και εφήβων και σε ένα ευρύ φάσμα άλλων εκδηλώσεων. Ο π. Ηλίας και οι πιστοί εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στον π. Αντώνιο για τα περισσότερα από 13 χρόνια προσφοράς του στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων