21/12/2021 21/12/2021 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μετά βαθείας κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του ιερέως Χρήστου Κελίδη, ο οποίος εκοιμήθη την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 84 ετών. Ο μακαριστός ιερεύς υπήρξε ζωντανό παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, απλότητας, λιτότητας, ακακίας, πραότητας, αγάπης, φόβου Θεού και πίστεως. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:18

Εκδημία του μακαριστού ιερέως Χρήστου Κελίδη

Διαδώστε:
Εκδημία του μακαριστού ιερέως Χρήστου Κελίδη

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μετά βαθείας κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του ιερέως Χρήστου Κελίδη, ο οποίος εκοιμήθη την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 84 ετών.

Ο μακαριστός ιερεύς υπήρξε ζωντανό παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, απλότητας, λιτότητας, ακακίας, πραότητας, αγάπης, φόβου Θεού και πίστεως.
Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο της Αδελαΐδος, θα προεξάρχει των τελετών του τρισαγίου και της κηδείας, οι οποίες θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Γεννήσεως τού Χριστού, στο Port Adelaide, όπου ο μακαριστός π. Χρήστος διηκόνησε επί δεκαετίες, με υποδειγματική αγάπη, αφοσίωση και εκκλησιαστικό φρόνημα, το εμπιστευθέν εις αυτόν υπό τής Εκκλησίας λογικό ποίμνιο.

Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως ακολούθως:

Τρισάγιο: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ.
Εξόδιος ακολουθία: Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.
Της εξοδίου ακολουθίας θα προηγηθεί, από ώρας 7:30 π.μ., η τέλεση των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.
Στη διάρκεια των ακολουθιών η σορός του κεκοιμημένου θα τεθεί σε προσκύνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων