24/09/2023 24/09/2023 Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η ανάμνηση του θαύματος της θεραπείας του παραλύτου από την Παναγία μας, την επονομαζόμενη Μυρτιδιώτισσα, στο νησί των Κυθήρων. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η δυναμική Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και Αγίας Ελέσης, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ.  Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, που...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 15:37

Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Διαδώστε:
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η ανάμνηση του θαύματος της θεραπείας του παραλύτου από την Παναγία μας, την επονομαζόμενη Μυρτιδιώτισσα, στο νησί των Κυθήρων.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η δυναμική Ενορία Αναστάσεως του Χριστού, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και Αγίας Ελέσης, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ. 

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στον κατάμεστο εορτάζοντα Ιερό Ναό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι έτεροι δύο εξ Ελλάδος Αρχιερείς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς για το γεγονός ότι ελάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερά Πανήγυρη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κατόπιν παρακλήσεως και προτροπής του Αρχιεπισκόπου, κήρυξε τον θείο λόγο. 

Αφορμώμενος από το περιεχόμενο και το μήνυμα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, καθώς και από το παράδειγμα της ζωής της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος παρουσίασε και ανέλυσε θεολογικά την αξία των αρετών της ταπεινώσεως και της έμπρακτης υπακοής, ως έκφρασης εμπιστοσύνης απέναντι στον Χριστό και στο Σώμα Αυτού που είναι η Εκκλησία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο που διεπίστωσε ότι επιτελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Έργο δια του οποίου «δοξάζεται η ορθόδοξη πίστη στην πέμπτη ήπειρο, αλλά και εδραιώνεται η εθνική συνείδηση των μελών της Ομογένειας», όπως επισήμανε.

Για τούτο δε, συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, όσο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής, που έχει περιβάλει τον Ποιμενάρχη του με σεβασμό, αγάπη και εμπιστοσύνη. 

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, με τη συμμετοχή μελών του Λυκείου Ελληνίδων του Σύδνεϋ, ντυμένων με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. 

Σημειώνεται ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Αναστάσεως του Χριστού, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και Αγίας Ελέσης Kogarah συμμετείχαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος (Ιερατικώς Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ι.Ναού), Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής, κ. David Coleman, ο Δήμαρχος του Δήμου Georges River, κ. Nick Katris, και η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αυστραλίας, κ. Βαρβάρα Ζαντιώτη.

            

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων