30/03/2021 30/03/2021 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιο Παπακώστα, είχε το πρωί της Δευτέρας, 29 Μαρτίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης. Ο π. Πρόχορος μετέβη στην Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα συνοδευόμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Πέτρο Κηπουρό. Κατά τη συζήτηση που είχαν με...
30 Μαρτίου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2021 - 8:53

Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας στον Έλληνα Πρέσβη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας στον Έλληνα Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Γεώργιο Παπακώστα, είχε το πρωί της Δευτέρας, 29 Μαρτίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης.
Ο π. Πρόχορος μετέβη στην Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα συνοδευόμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Πέτρο Κηπουρό.
Κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Πρέσβη της Ελλάδας, μετέφερε καταρχάς στον κ. Παπακώστα την αγάπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμών συνεργασίας για τη εξυπηρέτηση των αναγκών της ελληνικής Ομογένειας.
Επιπλέον, προσκάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη να επισκεφθεί την Τασμανία και να γνωρίσει τους ομογενείς που κατοικούν στην νησιωτική Πολιτεία της Αυστραλίας.
Ο κ. Παπακώστας ευχαρίστησε τον π. Πρόχορο για την επίσκεψη και του ζήτησε να διαβιβάσει τις θερμές ευχές του στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο.
Νωρίτερα, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και είχε συνάντηση με τον ομογενή Αστυνομικό Επιθεωρητή κ. Mick Calatzis. Ο κ. Calatzis είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη του Σώματος, με 37ετή εμπειρία, και είναι υπεύθυνος για την περιφέρεια Βόρειας Καμπέρας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο π. Πρόχορος πρότεινε τη θέσπιση της τέλεσης, μία φορά το χρόνο, Τρισαγίου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών, καθώς επίσης του ορισμού ενός ιερέως που θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των μελών της Αστυνομίας.
Τέλος, ο π. Πρόχορος προανήγγειλε ότι σύντομα η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα τιμήσει για την προσφορά του τον κ. Calatzis, ενώ από την πλευρά του ο Αστυνομικός Επιθεωρητής δήλωσε συγκινημένος, καθώς διέκρινε ότι είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία επιδεικνύει τέτοιο ενδιαφέρον για το προσωπικό της Αστυνομίας στην Καμπέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων