21/01/2019 21/01/2019 Έντονα δυσαρεστημένη φέρεται η Εκκλησία της Κρήτης με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια αυτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αντιπροσωπεία του οποίου αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Την περασμένη Παρασκευή η Ένωση Συνδέσμων Κρητικών Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ), απέστειλε ανοικτή επιστολή προς...
21 Ιανουαρίου, 2019 - 9:10

“Η Εκκλησία της Κρήτης τίθεται στο περιθώριο”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία της Κρήτης τίθεται στο περιθώριο”

Έντονα δυσαρεστημένη φέρεται η Εκκλησία της Κρήτης με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκεια αυτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αντιπροσωπεία του οποίου αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Την περασμένη Παρασκευή η Ένωση Συνδέσμων Κρητικών Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ), απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου αναφορικά με τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας. Στην επιστολή της, η Ένωση τονίζει ότι  «η Εκκλησία της Κρήτης τίθεται στο περιθώριο», με αφορμή τη ματαίωση της συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπείας Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης και του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου και διαμαρτύρεται πως η Εκκλησία της Κρήτης αποκλείεται από το διάλογο, ενώ κάνει λόγο για αντιμετώπισή τους ως «πολίτες Β’ κατηγορίας». Προσθέτει επίσης, ότι είναι μια συντεταγμένη Εκκλησία, με δικό της καταστατικό χάρτη και έχει την κανονική της εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων