12/11/2023 12/11/2023 Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τη Μνήμη του «Προστάτη και Φρουρού του Μεγάλου Κάστρου», του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά του θαυματουργού, Πολιούχου Ηρακλείου. Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, με την παρουσία πολλών κληρικών. Το θείο λόγο κήρυξε ο...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 13:45

Εορτασμοί στο Ηράκλειο Κρήτης για τον Πολιούχο Άγιο Μηνά

Διαδώστε:
Εορτασμοί στο Ηράκλειο Κρήτης για τον Πολιούχο Άγιο Μηνά

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε τη Μνήμη του «Προστάτη και Φρουρού του Μεγάλου Κάστρου», του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά του θαυματουργού, Πολιούχου Ηρακλείου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, με την παρουσία πολλών κληρικών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό και ευχήθηκε καταλλήλως.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κωνσταντιανής κ. Κοσμά και Κνωσού κ. Μεθοδίου, πλήθους κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και άλλων Μητροπόλεων.

Το θείο κήρυγμα διηκόνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον διακονήσαντα τον λόγο Θεοφιλέστατο κ. Μεθόδιο, τους άρχοντες και το λαό που προσήλθαν ως πιστοί προσκυνητές στον προστάτη Άγιο της πόλης, ιδιαιτέρως τον αξιότιμο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την προθυμία του να υπάρξει αρωγός και συμπαραστάτης της αποκατάστασης και ανακαίνισης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς των τελευταίων ετών.

Στη συνέχεια ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Μηνά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Μηνά παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο απερχόμενος και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηρακλείου, Βουλευτές Ηρακλείου, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των τοπικών Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων του τόπου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων