15/01/2024 15/01/2024 Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος. Παρόντες ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Μπατσάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 15:15

Ευλογία και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Διαδώστε:
Ευλογία και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Την καθιερωμένη Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Παρόντες ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Μπατσάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Καθηγητής Αθανάσιος Μαλάμος, ο Γενικός Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ι.Α.Κ. Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Γεώργιος Γεράκης μετά των Προέδρων και των Μελών των Διοικουσών Επιτροπών του Ιδρύματος καθώς και πολλοί κληρικοί και λαϊκοί οι οποίοι διακονούν στα Γραφεία και σε διάφορους τομείς διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, απευθύνθηκε με θερμά λόγια στους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της Τοπικής Εκκλησίας ευχόμενος αναλόγως.

Έπειτα, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Αναπληρωτής Καθηγητής της Π.Α.Ε.Α.Κ κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο για την αγάπη και τη στήριξή του προς τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και τον παρακάλεσε να επιδώσει τα αποφοιτήρια σε αποφοίτους της Σχολής.

Πριν την επίδοση των αποφοιτηρίων, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης απέδωσε επίκαιρους ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Μαζωνάκη.
Ακολούθησε η διανομή της Βασιλόπιτας και αντηλλάγησαν ευχές για το νέο έτος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων