10/02/2024 10/02/2024 Με αφορμή την συμπλήρωση 46 ετών από την κοίμηση του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, από τον διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 12:12

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τέλεσε το μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τέλεσε το μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 46 ετών από την κοίμηση του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, από τον διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, αναφέρθηκε με συγκίνηση και λόγους αγαθούς στον μακαριστό προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο Α΄ και ετόνισε πως το σημερινό μνημόσυνο και η ευλογημένη αυτή σύναξη για την ανάπαυσή του, είναι ένα ελάχιστο αντίδωρο στα τόσα πολλά που του οφείλομε ως τοπική Εκκλησία.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε μια ευλογία του Θεού για την Εκκλησία, μια σπάνια φυσιογνωμία, μια αξιόλογη προσωπικότητα με μεγάλο πνευματικό βάρος και βάθος, ότι υπήρξε ένας ακέραιος και αγνός άνθρωπος, ένας αληθινός άνθρωπος της προσευχής, της αγάπης και της ταπείνωσης που πάντοτε αντηχούσε στην καρδιά του ο ευαγγελικός λόγος «ἐν τῇ ὑπομονῇ ὑμῶν κτήσασθε τάς ψυχάς ὑμῶν».

Για όλους αυτούς τους λόγους, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Μέγαν Αρχιερέα Χριστόν που μας τον χάρισε στην Εκκλησία και ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία, η ψυχή του αναπαυμένη «ἐν σκηναῖς δικαίων» και οι ευχές του από τον ουρανό να είναι πάντοτε μαζί μας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς, μετέβη στον τάφο που αναπαύεται ο αοίδιμος προκάτοχός του Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος Ψαλιδάκης και τέλεσε Ιερό Τρισάγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων