28/12/2023 29/12/2023 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης, η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ελένης Κτιστάκη, κατά σάρκα αδελφής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ....
28 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 0:46

Η Εξόδιος Ακολουθία της Ελένης Κτιστάκη, κατά σάρκα αδελφής του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνος

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία της Ελένης Κτιστάκη, κατά σάρκα αδελφής του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνος

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης, η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ελένης Κτιστάκη, κατά σάρκα αδελφής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Ακολουθήσε η ταφή της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Πλώρα Μεσαράς.

Η αείμνηστη απεβίωσε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία μόλις 59 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο και ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, με πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει Αναπληρωτής Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, ενώ τελευταία ήταν υπεύθυνη Τομέα Ποιότητας Ζωής κι Εθελοντισμού της ΔΕΕΠ στο Ηράκλειο.

Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ο οποίος μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου συλλυπήθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μύρωνα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πρόσωπο και τα χαρίσματα της μακαριστής Ελένης, ευχήθηκε Κύριος ο Θεός να την κατατάξει μετά των Δικαίων και Αγίων.

«Η Ελένη ήταν ένας γίγαντας δυναμισμού, προσφοράς και πίστης. Ευχόμαστε να μείνει η μνήμη και ο χρόνος της εις τον αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

«Έσπασε» η φωνή του Βαγγέλη Καρκανάκη, που εκφώνησε επικήδειο λόφο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας

Και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ελένης Κτιστάκη, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα αλλά και στην Ιεραρχία.

Στο πολυπληθές εκκλησίασμα παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο κατά σάρκα αδελφός της, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων