23/12/2023 10/03/2024 Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ ιδιαίτερες με πολλαπλά μηνύματα που όλοι πρέπει να λάβουν υπόψιν τους. Σε αυτά τα μηνύματα αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Κρήτη» και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ενόψει των εορτών. Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τόνισε ότι η Εκκλησία πονάει όταν το ένα...
23 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 19:53

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το νόημα των Χριστουγέννων και τον πόλεμο στη Γάζα

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το νόημα των Χριστουγέννων και τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι πολύ ιδιαίτερες με πολλαπλά μηνύματα που όλοι πρέπει να λάβουν υπόψιν τους. Σε αυτά τα μηνύματα αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Κρήτη» και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ενόψει των εορτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τόνισε ότι η Εκκλησία πονάει όταν το ένα παιδί της φονεύει το άλλο. «Το νόημα της εορτής» σημείωσε, «είναι πως ο άνθρωπος γίνεται πραγματικά άνθρωπος και δεν στρέφεται εναντίον άλλων ανθρώπων».

«Η αλήθεια, η ουσία των εορτών είναι ότι ο Θεός ήρθε για να μας μάθει την αληθινή ανθρωπιά και το πως θα είμαστε ο ένας για τον άλλο», εξήγησε.

«Βάλτε στην παγωνιά της ζωής μας τη ζεστασιά των Χριστουγέννων, το φως της ζωής των Χριστουγέννων» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

«Δεν είναι τυχαίο συνέχισε ότι μέσα στο συναισθηματικό διάκοσμο, των ημερών χρησιμοποιούμε τα φώτα. Τα φώτα παραπέμπουν στο ΦΩΣ, δηλαδή το Χριστό που ήρθε να μας πει να μην ζούμε στα σκοτάδια της ύπαρξής μας. Στον άνθρωπο κάθε στιγμή πρέπει να είναι Χριστούγεννα και Πάσχα καθώς έχουμε ανάγκη την ειρήνη, τον καταλαγιασμό μεταξύ μας» , είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

«Ο Χριστός ήρθε σαν παιδί για να μας δείξει πως όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί και πρέπει με αυτή την παιδικότητα την αθωότητα, την αγνότητα να ζούμε σε όλη μας τη ζωή», σημείωσε με νόημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε και στο πόλεμο στην Γάζα λέγοντας ότι βλέπουμε αυτές τις ημέρες στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Χριστός να συντελείται γενοκτονία, από όλους εκείνους που δεν θέλουν την ειρήνη. «Και οι δύο πλευρές θρηνούν θύματα και θα τα θρηνούν για πάντα. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στη Βηθλεέμ, ο άνθρωπος εξακολουθεί να γίνεται απάνθρωπος και να πολεμά τον ίδιο του τον εαυτό και ο Θεός ήρθε για να μας μάθει την αληθινή ανθρωπιά», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων