26/03/2024 27/03/2024 Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Ελλάδος τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούς τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και Τανάγρας κ. Απόστολο,...
26 Μαρτίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 0:19

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες

Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Ελλάδος τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούς τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ και Τανάγρας κ. Απόστολο, καθώς και κληρικούς των ενοριών της πόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία με την παρουσία Ελλήνων Διπλωματών στο Βέλγιο με επικεφαλής την Πρέσβυ της Ελλάδος Σοφία Γραμματά, Στρατιωτικών Εκπροσώπων της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ με επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθηγητών και μαθητών των ελληνικών σχολείων και πλήθος κόσμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΑΘηναγόρας έδωσε τον λόγο στην κυρία Πρέσβυ, η οποία στον πανηγυρικό της ημέρας ανέφερε την μεγάλης σημασίας επέτειο της ενάρξεως της Ελληνικής Επανάστασης για τους νεοέλληνες, οι οποίοι καλούνται να φανούν αντάξιοι των προγόνων τους και να κρατήσουν ψηλά το ηθικό φρόνημα στις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής.

Κατακλείοντας ο Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε την κυρία Πρέσβυ για τον εμπνευσμένο λόγο της, τους συλλειτουργούς αρχιερείς και ιερείς, τους παριστάμενους επισήμους και τον κόσμο τονίζοντας πως ο κόσμος μας έχει μεγάλη ανάγκη από μια Ελλάδα ελεύθερη και δυνατή, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ταλαιπωρημένη Κύπρο.
Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Te Deum for Greek National Day in Brussels (23-3-2024)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων