07/03/2024 07/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, ως Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, απευθύνει πρόσκληση στην εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: «220 Χρόνια Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης: Η συνεισφορά της στην εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024,...
07 Μαρτίου, 2024 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2024 - 19:13

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Βιέννη

Διαδώστε:
Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Βιέννη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, ως Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, απευθύνει πρόσκληση στην εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: «220 Χρόνια Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης: Η συνεισφορά της στην εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, ώρα 1 μ.μ. στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης.

Στην Εκδήλωση, που θα συντονίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Νικολίτσης, θα παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αυστρία κ. Γεώργιος Ηλίοπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει για την προσφορά της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, με αναφορά σε ιστορικούς σταθμούς και πρόσωπα από την πορεία της στο χρόνο.

Μαθητές της Ελληνικής Εθνικής Σχολής θα απαγγείλουν ποιήματα, ενώ μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια θα παρουσιάσει η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας υπό την διεύθυνση της κ. Ξανθής Τοκμακίδου-Τριφούνοβιτς και τη συνοδεία με κιθάρα από τον κ. Ιωάννη Ράπτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων