02/04/2022 02/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, μίλησε με θέμα τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Λωζάννης, μετά το πέρας της Ακολουθίας των Δ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παρασκευή 1 Απριλίου. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, καθώς είχε προσκληθεί από τη Μέλισσα του Ελληνισμού για...
02 Απριλίου, 2022 - 15:24

Ελβετία: Οι Δ’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και αναγγελία για πλήρη άρση των υγειονομικών μέτρων

Διαδώστε:
Ελβετία: Οι Δ’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου και αναγγελία για πλήρη άρση των υγειονομικών μέτρων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, μίλησε με θέμα τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Λωζάννης, μετά το πέρας της Ακολουθίας των Δ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, καθώς είχε προσκληθεί από τη Μέλισσα του Ελληνισμού για ομιλία με το ίδιο θέμα ακριβώς πριν από 2 χρόνια, όμως την ημέρα της ομιλίας η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε “εγκλεισμό” λόγω κορωνοϊού και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Δύο χρόνια μετά, η σημερινή μέρα συμπίπτει με την κυβερνητική απόφαση για πλήρη άρση των υγειονομικών μέτρων στην Ελβετία!

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε πιθανότατα η συγγραφή του Ακαθίστου Ύμνου, καθώς και στους πιθανούς δημιουργούς του με βάση ιστορικά και άλλα στοιχεία. Εξήγησε τη δομή και κάποια φιλολογικά χαρακτηριστικά του Ύμνου και τη σχέση του με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

“Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο για την τιμή που έκανε στην ενορία της Λωζάννης και στον φορέα μας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας’, όπως αναφέρει η ενορία στο facebook.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων