03/04/2023 03/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τέλεσε το Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ ( 1955-1959), την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Βιέννη. Η 1η Απριλίου για τους Έλληνες και όχι μόνο της Κύπρου αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα, αφού κατά...
03 Απριλίου, 2023 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 12:31

Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Αυστρία

Διαδώστε:
Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Αυστρία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τέλεσε το Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ ( 1955-1959), την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Βιέννη.

Η 1η Απριλίου για τους Έλληνες και όχι μόνο της Κύπρου αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα, αφού κατά την ημέρα αυτή κηρύχθηκε η έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, για την απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους αποικιοκράτες και την ένωσή του με τη Μητέρα Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Διαβάστε ακόμη:

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Τιμούμε με συγκίνηση και περηφάνια τον αγώνα της ΕΟΚΑ”

Κύπρου Γεώργιος: Πηγή δύναμης η Επανάσταση του 1821 και ο αγώνας της ΕΟΚΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Αγώνας μέχρι την απελευθέρωση και την επανένωση

Η 1η Απριλίου της ΕΟΚΑ -Οι εξομολογήσεις συναγωνιστών και συγγενών αγωνιστών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων