29/11/2023 29/11/2023 Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την πανήγυρι της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη με την συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης καθώς και πλήθους πιστών που προσήλθαν να εορτάσουν την ενορίας τους, ενώ πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 21:13

Πανήγυρη Αποστόλου Ανδρέου στην Ενορία της Γάνδης

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αποστόλου Ανδρέου στην Ενορία της Γάνδης

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την πανήγυρι της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Γάνδη με την συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης καθώς και πλήθους πιστών που προσήλθαν να εορτάσουν την ενορίας τους, ενώ πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Christophe Beyer.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: «Όλοι οι άγιοι έδωσαν τη ζωή τους για την αγάπη του Θεού. Οι μάρτυρες, όπως ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, προτίμησαν να πεθάνουν παρά να αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό. Οι μοναχοί άφησαν πίσω τους τον πλούτο, την οικογένεια, τους φίλους και κάθε κοσμικό δεσμό για να αφοσιωθούν στη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Άγιοι ιεράρχες και ιερείς έζησαν για να προσφέρουν τα Ιερά Μυστήρια και να διαδίδουν τα καλά νέα ενός στοργικού Θεού για τη σωτηρία αυτού του κόσμου. Άγιες γυναίκες δίδασκαν το Ευαγγέλιο με την υποδειγματική ζωή τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν άνθρωποι σαν τον νεαρό άρχοντα και σαν εμάς. Αγωνίστηκαν και έβαλαν την καρδιά τους στον Χριστό. Δεν απομακρύνθηκαν από Εκείνον που πήρε πάνω Του τις αμαρτίες του κόσμου, γιατί ο Θεός ήταν η πρώτη τους προτεραιότητα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε καταλλήλως τους εορτάζοντες των ημερών και ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν καθώς και τους κληρικούς που ήρθαν να τιμήσουν την πανήγυρι της ενορίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στην αίθουσα της ενορίας.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων