06/12/2023 06/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της πανηγύρεως στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Βαρβάρας στο Genk, στις 4 Δεκεμβρίου 2023,. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και πως μπορεί ο βίος της να αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για την εν Χριστώ ζωή στην...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 9:49

Πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας στο Genk

Διαδώστε:
Πανήγυρις της Αγίας Βαρβάρας στο Genk

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της πανηγύρεως στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Βαρβάρας στο Genk, στις 4 Δεκεμβρίου 2023,.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας και πως μπορεί ο βίος της να αποτελέσει πρότυπο και έμπνευση για την εν Χριστώ ζωή στην σύγχρονη πραγματικότητα στην οποία ζούμε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους κληρικούς οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν την αγία και να συμμετάσχουν στην πανήγυρι, καθώς και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Κάζηλα για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελεί στην ενορία για παραπάνω από τριάντα χρόνια αλλά και για τον όλο κόπο τον οποίο καταβάλει με τα έργα ευπρεπείας του ναού της ενορίας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο π. Εμμανουήλ, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία και συμμετοχή του στην πανήγυρι.

Επιπλέον, με αφορμή την συμπλήρωση των 10 ετών από της εκλογής του Σεβασμιωτάτου ως Μητροπολίτου Βελγίου, εξέφρασε εκ μέρους όλης της ενορίας τα αισθήματα αγάπης, ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου, ευχόμενος έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα μέσα στην αγάπη του Θεού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων