19/10/2018 19/10/2018 Αρνητικά φέρεται να απάντησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων να της αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, ή την αυτοκεφαλία της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων “Sloboden Pecat” . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημέρωσε την “Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος” ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της...
19 Οκτωβρίου, 2018 - 12:32

Το Φανάρι αρνείται την ανεξαρτησία της Εκκλησίας των Σκοπίων

Διαδώστε:
Το Φανάρι αρνείται την ανεξαρτησία της Εκκλησίας των Σκοπίων

Αρνητικά φέρεται να απάντησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων να της αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, ή την αυτοκεφαλία της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων “Sloboden Pecat” .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημέρωσε την “Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος” ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της καθώς η περιοχή αυτή δεν εμπίπτει στην δικαιοδοσία του, “αλλά είναι υπό την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου του Πεκίου, δηλαδή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Αναφέρει δε, ότι η περίπτωση της Ουκρανίας είναι εντελώς διαφορετική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων